Aquaträning är bra för skadade och friska hästar

Hästen tränas i skritt och kan ökas till trav i den vattenhöjd, som är lämplig för hästen – vattnet är justerbart upp till 1,2m. Vi börjar att jobba med hästarna med vattnet över framknät och öka lite till efter flera gånger för blir en å mer effektivt. Hastighet och vattenhöjd kan justeras vid behov för tuffare träning.

 

Träningen är kontrollerad, därför behöver hästen inte arbeta på bandet en längre tid, för att bygga kondition och större muskelmassa. Vi erbjuder mellan 20-30 minuter per gång.

 

Hästen går i korrekt position i skritt och får en balanserad gång. Detta resulterar i, att muskler, leder, senor och ledband tränas och byggs upp på samma sätt som vid markträning, men med mindre belastning. Detta gör att hästen kan gå på vattenbandet trots skador.

Aquatraining främjar och förbättrar:

 

☆balansen, vilket ger bättre skritt

☆ökar kondition, vilket ger ökad uthållighet och prestation

☆stärker ryggmuskulaturen

☆skapar bättre undertramp

☆Ger korrekt hållning

☆Stärker hjärtat

☆och hjälpa förebyggande

 

En stark och vältränad häst, har mindre risk, att bli skadad. Aquatraining är ett bra komplement till den vanliga träningen.

 

Det har vetenskapligt bevisats, att träning på vattenband reducerar rehabiliteringstiden med ända upp till 60%.

 

Med minimal belastning blir hästen stark och vältränad under sin rehabiliteringstid. Vattenmotståndet gör att hästen arbetar koncentrerat och utan ”fusk”. Hästen arbetar liksidigt och rakriktad.

 

Den viktigaste delen i att få hästen frisk efter skador, som vid tex inflammation är, att analysera vad som har orsakat problemet, och ge den rätt konvalescens och träning.Vi samarbetar med veterinärer och hovslagare, för att få din häst tillbaka så fort som möjligt efter en skada.

 

Alla hästar är olika, när du kommer med din häst, går vi genom hästen tillsammans och lägger upp ett träningsprogram. Vi börjar alltid försiktigt och ökar mängden allt eftersom din häst är redo.

Download
About Aquatraining and why we could really make Champions
2142227_Aquatrainer_EN_low.pdf
Adobe Acrobat Dokument 3.4 MB

Videon är gjort av FORMAX och de jobbar med ICELANDER aquatrainer. Här kan du förstår, varför är det så värdefull att träna sin häst i Aquaträneren. (bjarni@aquaicelander.com)