Om mig...

Stephanie Hönig

 

Jag heter Stephanie Hönig, 36 år och kommer från Tyskland och leva här i Onsala sen 2015 och jobba för och med hästarna och sina människor.

Brevid mitt job som Hästtränare, B-Tränare, Aquatränare-Osflowtränare+licenserad Equikinetic- och Dualaktiveringstränare utveckla jag mig hela tiden för anpassa mig mina kundernas behov. Varje år gör jag en Utbildning till för utveckla vårat företag och gå med framtidens behov.


Jag har avslutat min licens till Equikinetic&Dualaktiverings Tränare. Min Utbildare heter Michael Geitner/Tyskland. Det är en Träningsteknik, vilken finns inte just nu här i Sverige och jag ser fram emot att kommer visa det under Mässan och efter på Kurser och Lektioner. För hjälper er och era hästar.

Mitt största fokus ligger på psyket av varje häst men även på den fysiska Träningen, vilket innebär, det beror på oss att utbilda hästen på det sättet, att den kan rida med oss och våra vanor utan att bli skadad. Detta kräver en balanserad utbildning.

Om vi tittar på hästen som individ, som den ju är, och helt neutralt, upptäcker vi snabbt, vilken slags häst vi har framför oss och vad den här hästen behöver just nu.


Men nu från början...

 

Jag är född den 19. September 1984 i Lüneburg/Tyskland. Jag växte upp tillsammans med min syster hos våran mor i Winsen/Luhe.

Nu lever jag med min make Ralf, våra hundar Shereen och Emma och vår Schleswiger Kaltblut Sir Henry plus våra Travhästar i det underbara Onsala här i Sverige.

Sedan augusti 2017 utbilder jag mig till Hästpsykolog, min mentor och tränare är Mikkel Eron Angel Oster. Här får jag de kunskaperna, som behövs för att kunna förstå och läsa dem graciösa varelser ännu bättre och på så sätt kunna uppfylla deras behov.

 

Men jag börjar där, där allting började ….

 

Min syster och jag hade den stora lyckan att komma i kontakt med ponnyer och hästar under våra första levnadsår.

 

Det finns ett kort på mig och min moster. Jag är då 9 månader gammal och sitter tillsammans med min moster på hennes ponny, inramad av hennes armar och hela jag var ett stort leende. Jag kommer så klart inte ihåg detta men känslan är förmodligen densamma: denna obeskrivligt fina känsla att få vara ett med hästen.

 

Än idag är det så att alla familjemedlemmar jobbar och levar med hästar. Utan vår mor. Hon älskar de underbara varelser fortfarande men pga hälsoskäl har hon varit tvungen att lämna sadeln. Men ibland händer det fortfarande att man ser henne på min systers sto, när vi rider ut gemensamt.

 

Vår kärlek för hästar är baserad på helt olika nivåer:

Min syster Jessica, hon föredrar sporthästar och rider passionerat dressyr. En moster rider dressyr och hoppning och älskar jaktridning. En annan moster har en blandad flock och föder men en Quarterhorse-hingst. Och sedan är det jag, absolut övertygad av användning av Horsemanship i grundutbildningen av varje häst för att bygga upp partnerskap och tillit. Arbetet i Liberty och 100% fokus på muskeluppbyggnad, balans och kondition. Jag kan inte tänka mig en träning utan Equikinetic och ridande dualaktivering, Aquaträning, Osflow och Bemer Veterinary Line. Varenda häst får ett helt individuellt träningsprogram.

 

Men för att nå allt detta, för att hästen kunna använda den kraften som behövs, det är en lång väg. Muskelträning och balans står i min fokus. Efter grundutbildningen ”Online” blir det därför träningen inom Equikinetic&Dualaktivering&Aquaträning.Mitt jobb är att föra häst och människan närmare varandra, sätta gemensamma mål och nå dessa. Om det nu är hästar, hundar eller vilket djur som helst, vi måste lära oss att läsa och förstå dem. Känsla, tillit och tajming leder oss till dem teknikerna som gör att dem förstår oss. En med-varandra är a och å för alla typer av träning.

 

Om vi ser våra hästar som våra partner, om vi bemöter dem med respekt och förståelse, så hittar vi ett partnerskap som håller ett helt hästliv.

 

Om du har blivit nyfiken nu, så kolla gärna vad jag kan erbjuda just dig och kontakta mig, så att vi kan boka en tid.

 

Jag ser fram emot att träffa dig och din häst

 Din Stephanie